Üst

Kirpikler Neden Dökülür?

Hızlı şekilde kirpiğinizde boşluklar oluşmaya başladığını fark ediyorsanız en etkili ürünler ve yöntemlerle sağlıklı ve dolgun kirpiklere sahip olun!
Kirpikler küçük ve hassas tüylerden oluşur. Bu yüzden de nazik nemlendirme ve bakım yapılmadığında kolayca kopup dökülebilirler. Her gün birkaç tane kirpiğin döküldüğünü görmeniz normaldir. Siz de dökülme sorunundan muzdaripseniz kirpiklerinizi eski haline getirmenize yardımcı olmak için etkili olabilecek yaygın nedenleri ve çözümleri yazının devamında bulabilirsiniz.

Kirpik Dökülmesi Hangi Hastalığa İşarettir?

Yanlış maskara ve bakım ürünlerinin yanı sıra kirpik dökülmesine neden olabilecek bir dizi tıbbi durum söz konusu olabilir. Genel olarak kirpik dökülmesine atopik dermatit gibi cilt rahatsızlıkları, alopesi, trikotilomani ve otoimmün hastalıklar neden olabilir.

Stresten Kirpik Dökülür mü?

Kirpik dökülmesi, fiziksel veya duygusal stresin bir sonucu olarak gerçekleşebilir. Tıpkı saç dökülmesinde olduğu gibi yüksek stres hormonları geçici bir kirpik dökülmesi sorununa neden olabilir.

Kirpik Dökülmesi Hangi Vitamin Eksikliğinden Olur?

Kirpik dökülmesi yanlış ve eksik bakım kadar genel sağlığınız sonucunda da gerçekleşebilir. Nitekim pek çok kişinin kirpik dökülmesi sorununa vitamin eksikliği neden olabilir. Omega-3 yağ asitleri, protein, biotin, A ve C vitaminleri, niasin ve demir eksikliği kirpik dökülmesi ile sonuçlanabilir.

Dökülen Kirpikler Tekrar Çıkar mı?

Kirpikler de saça benzer bir büyüme döngüsünden geçer. Bu nedenle kirpikler dökülmeden önce bir büyüme dönemi yaşar ve döngü yeniden başlar. Doğal olarak kendini yenileyen kirpikler için günde 3-5 adet dökülme yaşamak normaldir. Altında yatan herhangi bir sağlık sorunu veya folikül kaybı yoksa kirpikler doğal sürecinde yeniden uzar.

Kirpikler Kaç Ayda Yenilenir?

Kirpiklerin yeniden uzama süresi metabolizma, stres koşulları, beslenme düzeni ve bakım ürünlerine bağlı olarak değişir. Ancak ortalama olarak kirpikler yedi-sekiz haftalık bir döngüde kendini yenileyecektir.

Dökülen Kirpikler İçin Ne Yapılmalı?

Kirpik dökülmesinin altında fiziksel veya psikolojik sorunlar yer almıyorsa öncelikle doğru kozmetik ürünleri seçmek gerekir. Ancak kirpikleriniz tekrar uzamıyorsa, büyümeyi desteklemek için yapabileceğiniz başka şeyler de vardır. My Lamination kirpik serumu ve vitaminleri içerisindeki değerli vitamin, nemlendirici, yağ ve asitlerle daha hızlı büyümeyi teşvik ederken aynı zamanda dökülmeyi engelleyebilir.

Siz de My Lamination ürünleri ile dökülmeyi önleyebilir, daha hızlı ve güçlü büyüyen kirpiklerle çarpıcı bakışlara kavuşabilirsiniz!

Yorum Bırak

v

Uzmanlarımıza desteğimiz hiçbir zaman bitmiyor. Onların başarıları ile mutlu oluyor, ailemiz büyüdükçe gururlanıyoruz. Önceliğimiz güven ve samimiyet. Biz, güzelliği ve mutluluğu, güven ve samimiyet ile sizlere ulaştıracağımıza söz verdik. Öyle de yapıyoruz.
+90 507 170 08 25